Следвайте ни

Сектор „Строителство“ се събира на изложение Архитектурно-строителна седмица 16 до 19 юни

Интер Експо Център насърчава онлайн регистрацията за посетители като част от пакета мерки за здравна сигурност

viber icon

Броени дни остават до началото на изложение Архитектурно-строителна седмица. От 16 до 19 юни изложението ще събере за 21-и път представителите от сектор „Строителство“ в залите на Интер Експо Център в София.

Изложението ще предостави възможност отново за срещи на живо с представители на компании от различните сектори на бранша. Присъстващите ще създават бизнес контакти на място, ще откриват нови продукти, ще разширяват обогатяват продуктовите портфолиа, ще научават „от първа ръка“ за тенденциите. Представени ще бъдат различни продуктови направления – системни решения за отопление, климатизация, хидроиздолация, строителни материали, фотоволтаични панели, довършителни дейности, управление на автопарка и др.

Насърчаване на онлайн регистрацията за посещение

Архитектурно-строителна седмица, от 16 до 19 юни, ще се проведе според всички стандарти за безопасност и изисквания на здравните власти. „Насърчаването на онлайн регистрацията за посещение е част от пакета мерки за осигуряване на здравната сигурност на присъстващите“, коментират организаторите. Всеки може да се регистрира онлайн през сайта. Подготвени са и детайлни „Вътрешни правила“, определящи необходимите мерки за сигурност. Сред тях: регулиране на човешкия поток чрез интелигентна Crowd management система, широки пътеки, отстояние между щандовете и др.

Какво ще открием на щандовете?

Компаниите ще предложат разнообразни решения за строителния сектор. Ще открием компактни мобилни платформи-подемници, изолиращи кофражни форми за строеж на енергоефективни сгради, екологични кофражни блокове, ново поколение битумни хидроизолационни мембрани. Качествата си разкриват топлоизолационни панели тип „сандвич“, както и паркети за помещения с остатъчна и последваща.

Предимствата на фасадните и интериорни решения от композитно дърво и цялостните решения за монтаж на прозореца ще открием на Архитектурно-строителна седмица. Ще имаме възможността да се спрем и на подходящата врата, вклюително и взломоутойчиви гаражни. Посетителите ще открият иновативни улуци, поставящи се без лепене, епоксидни покрития за бита и индустрията. Разнообразни са комплексните решения за хотели и СПА-центрове – флоат кабини, солни стаи и бани.

Управлението е вече онлайн

Архитектурно-строителна седмица ще предложи високотехнологични системни решения. Сред тях: контролер, оптимизиращ работата на климатични системи, интелигентни хибридни системи за отопление и охлаждане и такива за рекуперация на топлина и свеж въздух. Тя пести енергия и може да се управлява онлайн през смарфон или таблет. Сред интересните предложения са и стъклени системи от последно поколение – за изграждане на стъклени преградни стени, безрамкови стъклени балкони, остъклени тераси, зимни градини.

Актуалните въпроси в бранша – акцент на съпътстващата програма

Съпътстващата програма се фокусира върху водещите въпроси и иновации. В кръгла маса на 16 юни за сградните паспорти, ще се включат експерти от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Българска Асоциация за изолации в строителството (БАИС), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Камара на архитектите в България (КАБ). На 17 юни в семинар, организиран от КИИП, ще се дискутира качеството в съвременното проектиране. През същия ден BAU Academy организира събитие, с акцент на комуникационната и маркетинг платформа за въвеждане на иновативни материали, технологии и решения в строителството.

Международна конференция в петък, 18 юни привлича вниманието на бранша. Експерти ще дискутират темата „Кръгова икономика. Малките и средни предприятия в строителството в условията на зелен и дигитален преход“. Събитието се организира от Камара на строителите в България (КСБ), Интер Експо Център и КЛИЙНТЕХ, със съдействието на Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). В същия ден Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Национален център по сеизмично инженерство представя експертизата си за „Земетресенията в Албания и Хърватия и уроците за България“. През всички дни водещи компании ще се включат с продуктови презентации на иновавни услуги, системи и материали.

Регистрация за свободно посещение, която Ви дава достъп до всички изложбени зали и съпътстващи събития, можете да направите на www.buildingweek.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?