Следвайте ни

Седем вида бира за сетивата от Пивоварница Каменица

Световни класически стилове бира с български привкус

viber icon

Въпреки че в момента заведенията са затворени, бирените любители могат да продължат да се наслаждават на любимите кехлибарени пива на Пивоварница Каменица и от дома си.

Бирените предложения на Пивоварница се отличават с това, че са ръчно-приготвени на място от майсторите пивовари и могат да бъдат страхотен подарък за приятели, близки и семейство за предстоящите празници, както и всякакъв друг личен повод. Сега можете да поръчате бири от Пивоварница Каменица онлайн през платформата takeaway.com за цялата страна на https://www.takeaway.com/bg/menu/pivovarnitsa-kamenitsa. Не можем да посетим Пивоварница, но Пивоварница идва при нас.

Пивоварница не може да посрещне своите гости под зеления комин в момента, но продължава да обединява почитателите на занаятчийските бири.  Повече за това кои са специалните 7 вида и вкусове бира и как едни от най-известните световни бирени стилове са пресъздадени по един уникален начин с български привкус и традиции, можете да разберете, като прочетете информацията за бирите по-долу или разгледате предложенията на сайта www.pivovarnitzakamenitza.bg и Facebook страницата https://www.facebook.com/PivovarnitzaKamenitza. А най-добрият начин е да се убедите сами, като ги опитате. Наздраве!

Чилзен Пилзен - Пилзен бирата е с комплексен вкус и по-осезаеми малцови нотки. Има златист цвят, стабилна пяна и приятен балансиран хмелов аромат. Във вкуса преобладава горчивината, комбинирана с този на малц и плътност от типичната за жива бира останала мая.

Хоп-Троп NEIPA - В състава на тази бира освен ечемичен малц има и пшеничен малц, както и овес. Хмеловете тук са американски сортове, Citra и Simcoe, които се влагат както при варенето, така и по време на ферментацията ("сухо охмеляване"). Характерно за този стил IPA е че има интензивен хмелов аромат без да е силно горчива. Пшениченият малц и овесът дават специфична мътност на бирата, както и мекота и плътност на вкуса.

Спайс Вайс - Идеята на тази бира е да наподобява вкуса на традиционен български хляб. Участието на пшеничен малц, специфична мая, придаваща хлебен аромат, както и участието на чубрица и сминдух допринасят за търсения ефект.

Brew-нетка тъмна – Тъмна, леко сладка, с дъх на кафе и леко карамелено тяло, което я прави идеален партньор за десерт. Маята тип лагер помага за запазването на букета от специфични малцови вкусове на тъмен шоколад и кафе.

Тепейл Ейл – Горчива, карамелена и малцова бира. Интензивното охмеляване се балансира от мая тип ейл, даваща плодови нюанси, както и добавка на карамелен малц за постигане на оптимален баланс. Ако усещате лек, екзотичен дъх, това е заради плодовите нюанси на грейпфрут и цитруси от хмеловете Nugget и Cascade.

Сезон – Приятна свежа бира в стил белгийски ейл с гъста пяна и слънчев цвят. Характерното в тази бира е специалната мая Belle Saison, селектирана в Северозападна Валония, Белгия. Ароматът е на пролетни цветя, интензивен и разпознаваем.

Грей Пи Ей - Цвета на тази бира е медено-червеникав, заради добавения хибискус. Съчетана с интензивния аромат и вкус на грейпфрут, тя наподобява сок от грейпфрут без да е добавян плод. Ефектът е постигнат с подбрани сортове Американски хмел, балансирани с подходящи малцове. Горчивината е осезаема и придава екстремно свежо усещане.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нали

Нали

30.12.2020 | 16:24

Екип Марица напълни джебовете с рекламна статийка за бира! Колко ли пари пъха в джоба същият екип за да мие седалката на Славчо Атанасов най-редовно?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?