71

Сделка! Цветелина Бориславова купува още една банка

 

Българо-американска кредитна банка /БАКБ/ купува Токуда банк. За постигнатото споразумение информираха днес и двете финансови институции.

„На 16.04.2024 г. е постигнато споразумение между Българо-американска кредитна банка АД (БАКБ), от една страна, в качеството на купувач и Токушукай Инк. (TOKUSHUKAI INCORPORATED) дружество, регистрирано съгласно законите на Япония с фирмен номер 0100-01-066799, от друга страна, в качеството на продавач, за закупуването на 6,796,250 безналични поименни акции с право на глас, с номинална стойност 10 лева всяка („Акциите“), представляващи 99.94 % от капитала на „ТОКУДА БАНК“ АД“, съобщават от БАКБ. 

Сделката по придобиване на акциите е поставена под условие, докато бъдат получени всички необходими регулаторни одобрения и разрешения от компетентните органи.

БАКБ е една от малките банки на нашия пазар. Учредена е през 1995 година, а от 2006 година е публично дружество. Председател на Надзорния съвет на финансовата институция е Цветелина Бориславова, която пряко и чрез фонда си "Си Ес Ай Еф" е най-големият акционер. 

Токуда банк пък е част от „Токушукай Инкорпорейтид“, Токио, Япония. Японският инвеститор придобива мажоритарния пакет от акциите на банката през 1998 г. Понастоящем „Токушукай Инкорпорейтид“, Япония, е собственик на 99.94% от капитала на банката. Основен акционер на „Токушукай Инкорпорейтид“ е доктор Торао Токуда.

Клиентите на Токуда банк също са информирани за сделката. „Тази новина не води до промени в ежедневната ни работа и отношенията ни с клиентите. Продължаваме да работим активно по всички бизнес линии и да предоставяме качествени услуги“, посочват от банката на сайта си. Токуда банк е най-малката банка у нас. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Съдран Чувалов Данъкоплатков

Съдран Чувалов Данъкоплатков

16.04.2024 | 21:13

А ние си купихме с жената евтин ластик за гащи, 400 гр. сиренце и по един чифт чорапи.Много добре си живеем тука

Отговори
3 1
Ной

Ной

16.04.2024 | 18:53

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим..:---- https://use.my/sman

Отговори
0 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?