Следвайте ни

Самсунг хвърли в паника стотици потребители! Следят ли клиентите си?

viber icon

Стотици хиляди устройства на един от най-големите производители на умни телефони – корейците от Самсунг успяха да изплашат сериозно своите собственици. Преди няколко часа редица смартфони са получили известие от приложението „Find My Mobile“, което се използва за да предава връзка и информация за местоположението на устойството към друг телефон или компютър в случай, че смартфона бъде откраднат или изгубен.

В изявление от компанията заявиха, че сигналът е бил изпратен неволно до „ограничен брой“ устройства. Получените съобщения не съдържат смислен текст, а са няколко отделни и поредни цифрови знака, което е и основната причина за паника сред потребителите. От Самсунг заявиха, че бъгът е в резултат от вътрешен тест и не е причинена никаква вреда на пробив в сигурността на устройствата, които са били засегнати.

Хиляди клиенти публикуваха в социалните мрежи и новинарския сайт Reddit, много хиляди снимки на съобщението, като редица от тях отбелязаха, че самите те не ползват приложението. Засегнатите устройства са изцяло от последното поколение на корейския производител, работещи под  Android Орео или по-новите му версии.

Потребителите в мрежата изразиха сериозни притеснения относно въпросните тестове и най-вече това, че телефони на които приложението „Find My Mobile“ не е активирано са получили също тези съобщения, което роди редица конспиративни теории, че от компанията тайно шпионират клиентите си.  

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?