Следвайте ни

Щатска компания търси служители с 2000 лв. стартова заплата

viber icon

300 служители ще наеме „Съдърланд Глобъл Сървисис България" ЕООД за офиса си в Пловдив следващата година. Американската компания за аутсорсинг стъпи в града преди по-малко от месец и вече е набрала 60 души персонал. Очакванията са до края на декември екипът да набъбне до 90 души. Това стана ясно вчера, когато „Съдърланд“ откри свой обучителен център в Тех Парк Оптела, в Южната промишлена зона. Стартовата заплата е около 2000 лева, като се търсят хора с езици, посочи изпълнителният директор Димитър Гълъбов. 

Проучванията показват, че бизнес пазара на IT и BPO в Пловдив има потенциал за развитие и в следващите 3 до 5 години може да достигне 10 000 до 12 000 заети, защото добре образованите хора са тук и регионът продължава да расте, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов по време на церемонията. В момента наетите в този сектор са около 6000 души. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?