1553

Русия може да изстреля в Космоса цената на петрола

Цената на петрола може да достигне до 380 долара за барел, ако Русия значително намали производството на петрол в отговор на западните санкции, предупреждават анализатори от JP Morgan Chase, цитирани от Блумбърг, съобщи БНР.

При намаляване на руските петролни доставки с пет милиона барела дневно, цените на петрола могат да излетят в стратосферата, предупреждават анализаторите от една от най-големите американски банки JP Morgan Chase.

Това е най-лошият сценарий за потенциалния руски отговор на опитите за ограничаване на цената на нефта от тази държава.

Идеята се появи при срещата на лидерите от Г-7 и цели да намали печалбите, които Русия получава заради високите цени на черното злато. По този начин лидерите се надяват да ограничат финансовия поток, с който Москва финансира водената от нея война в Украйна.

"Много е вероятно правителството да отговори на поставянето на ценови таван с намаляване на доставките. Свитият петролен пазар е на тяхна страна", пише в анализа на експертите.

Според тях намаляването на дневните доставки на руски петрол с 3 милиона барела на ден ще доведе до повишаване на цените на горивата на Лондонската фондова борса до 190 долара за барел.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?