Следвайте ни

Росен Плевнелиев: Турция игра нечестно за Фолксваген

viber icon

Турция игра нечестно и подходи некоректно в битката за Фолксваген. Това обяви в Пловдив президентът на страната Росен Плевнелиев /с мандат 2012-2017 г./ и председател на Автомобилен клъстер България. Той бе гост лектор на четвъртата конференция „Индустрия“ 4.0, която се провежда под тепетата. Как се случва дигиталната трансформация на производството в региона, какво е бъдещето на автомобилната индустрия в България и възможностите за изграждане на нови икономически зони, са сред основните теми на форума. 

Плевнелиев коментира, че Турция не е спазила правилата на общия митнически съюз, въпреки, че е дала дума и като цяло битката за привличане на автомобилния гигант  била неравна. Но отчете факта, че на година у нас се продават 5 000 броя автомобили Фолксваген, а при съседите ни – 150 000 броя. Като не е дошъл Фолксваген, ще дойде друг. Ние имаме атрактивна среда, включително и атрактивна данъчна политика, които със сигурност ще привлекат нови инвеститори в сектора, допълни заместник министър-председателят Томислав Дончев. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?