Следвайте ни

Рокади на върха в ОББ, чужденец поема шефския пост

viber icon

ОББ ще има нов главен изпълнителен директор. Настоящият – Петър Андронов, който е и кънтри мениджър за България,  се издига в йерархията на KBC Груп и става главен изпълнителен директор на бизнес ресор „Международни пазари“ в белгийската група. Той ще отговаря също така и за KBC Asset Management. 

Другата новина е, че наследникът на Андронов в ОББ ще е чужденец. Това е Питър Рьобен, настоящ главен изпълнителен директор на KBC Bank Ирландия, съобщиха от банката. Рокадите в Групата ще станат факт след 6 май, когато Общото събрание на акционерите ги одобри.

Петър Андронов стана  председател на УС и главен изпълнителен директор на Обединена българска банка след придобиването й от белгийската финансова група KBC Груп през юни 2017 г. Кариерата му в KBC Груп започва през юли 2007 г., когато е назначен за изпълнителен директор на Сибанк. През март 2008 г. става главен изпълнителен директор, а от март 2011 г. заема позицията и на кънтри мениджър на КВС Груп за България.

Припомняме, че през ноември миналата година  рокади на върха имаше и в Банка ДСК. Най-разпознаваемото лице в банковия сектор и дългогодишен главен изпълнителен директор Виолина Маринова стана член на Надзорния съвет на банката, част от групата на ОТР. На нейно място пък застана също чужденец - Тамаш Хач-Ковак. Той бе шеф на борда на украинското подразделение на ОТР Банк.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?