Следвайте ни

Рокада на върха в Банка ДСК

viber icon

Рокада на върха в Банка ДСК – дългогодишният главен изпълнителен директор Виолина Маринова става член на Надзорния съвет на банката, част от групата на ОТР. На нейно място пък застава чужденец - Тамаш Хач-Ковак. За промяната БНБ е издала лицензи на 6 ноември, но информацията бе публикувана чак вчера. 

 

Виолина Маринова е едно от най-разпознаваемите лица в банковия сектор. Тя е главен изпълнителен директор на Банка ДСК от 2005 г. и целия си професионален опит от над 48 години е натрупан именно там. Започнала е от най-ниското стъпало в йерархията като служител на гише. Тя ръководи и сливането на Societe Generale Експресбанк в банка ДСК през 2019 година. Банката вече има над 2.5 милиона клиенти и по информация на институцията разполага с най-голямата клонова и банкоматна мрежа в страната.

 

Новият главен изпълнителен директор Тамаш Хач-Ковак е унгарец. Той е бивш шеф на борда украинското подразделение на ОТР Банк.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?