Следвайте ни

Родна компания спечели IT проект на японското правителство

viber icon

Българска компания за уеб и мобилни приложения спечели проект на японското правителство.  Проектът е за създаване на стабилна криптовалута, която да замени долара. Чрез нея, с помощта на мобилно приложение на телефона си, всеки японец може да пазарува, да плати в ресторант или да отиде на шопинг, без да носи банкноти или кредитни карти в себе си. Това разказа пред Нова телевизия собственикът на компанията Станислав Кирилов. 

През лятото на 2019 г. екипът му се свърза с правителството на Япония, което финансира проекта. Представят се и заявяват, че искат да участват в конкурса. "Те ни изпратиха много точни изисквания какво трябва да бъде създадено и имаха предварително одобрено лого, цветове. Установихме, че това, което те имат, е създадено от дизайнера, който е правил тяхното метро - бранда, знаците. Ние сметнахме, че този човек може би е много добър в графичния дизайн, но не и в дигиталните технологии", разказва Станислав. Така българите печелят проекта, изпреварвайки десетки конкуренти от цял свят.

Екипът им не е голям, но клиентите са предимно от чужбина. Кирилов уточнява, че въпреки това пътуванията не са задължителни, защото технологиите все повече скъсяват дистанцията. На талантливите си млади колеги той препоръчва, ако са можещи, да не се страхуват да показват знания. А какъв си и от къде си - в света на новите технологии няма никакво значение. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?