Следвайте ни

ЈРМоrgаn: Peцecиятa идва cлeд пpeзидeнтcĸитe избopи в CAЩ?

viber icon

Все повече от големите банки започват да предвиждат негативна динамика в икономиката през втората половина на 2020 г., а сега вече сред тях се нарежда JPMorgan, въпреки че според гиганта през първите шест месеца на новата година не се очаква спад в стопанството, предаде Zero Hedge, цитирана от money.bg.

Сред факторите, които главният стратег по акциите на банката Мислав Матейка посочва, са рискът от изборите в САЩ, търговската несигурност в отношенията на страната с Китай, потенциалната възможност от Брекзит без сделка. Интересното е, че експертът не посочва фактори като спада на бизнес поръчките и производството в много сектори от икономиките, достигането до максималната заетост в различни части на света и надутите вече балони.

  "Може да се окажем в ситуация, в която двамата кандидати са в двете крайности на политическия спектър", посочват от банката. "Различията в предложенията на Демократическата партия са толкова далеч едни от други, колкото са и от политиките на президента Тръмп." Според JPMorgan това може да доведе до ситуация, в която политическата сцена на страната може само да ощети пазарите.

Все пак според Матейка пазарите "може да се усъмнят в действията на Федералния резерв" заради понижаващите се корпоративни приходи в контекста на увеличаването на паричното предлагане от страна на централната банка.

С началото на следващата година някои кредитни индикатори ще станат негативни, включително кредитирането към бизнеса и потребителите. Същевременно през последните години частният сектор увеличи левъриджа си значително, което изстреля съотношението дълг към доходност от акциите до рекордни стойности.

Въпреки тези фактори, според банката все още не е нужно да се преминава към мечешки настроения на пазарите. "Въпросът обаче е кога някой или нещо ще издърпа килима под краката на срива на пазарите, генерирайки срива им, който дори и от JPMorgan вече виждат на хоризонта?", питат реторично от Zero Hedge.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?