Следвайте ни

Ресторантьорите настръхнаха, ще ги затварят ли пак?

viber icon

Ресторантьорите отново настръхнаха от вероятността да бъдат затворени само няколко дни след третия им рестарт. Рано тази сутрин двете най-мощни организации – Сдружение на заведенията в България /СЗБ/ и Българска асоциация на заведенията /БАЗ/ излязоха с остро писмо до властта. Припомняме, че снощи след 3-часово заседание здравният министър проф. Костадин Ангелов намекна, че могат да се въведат локални противоепидемични мерки заради растящия брой новозаразени в някои региони. Така се започна и миналия път и накрая ни затвориха, посочват от бранша. 

„Данните  за развитието на пандемията пред последните дни са поредното доказателство, че не заведенията са виновни за увеличаващите се случаи на COVID-19, защото затворени или работещи само от седмица, ние няма как да носим тази вина и отговорност. Противопоставяме се остро на всякакви идеи, прокрадващи се сред членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на здравеопазването и всякакви знайни и незнайни математици и вирусолози", пишат в отворено писмо БАЗ и СЗБ. Собствениците на кафенета,ресторанти, сладкарници, барове, нощни клубове не приемат никакви други мерки, освен вече разписаните с конкретни дати. Според първоначалния план нощните заведения трябва да отворят на 1 април. „Нямаме нужда от забрани, а от правила. Измислете ги!”, настояват хората от най-засегнатия бранш.

Снимка от Наташа Манева

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Затворени

Затворени

09.03.2021 | 10:47

Изобщо не трябваше да ви отварят! Видяхме,колко спазвате мерките. Един върху друг в кръчмата, отвън опашка от чакащи без маски и дистанция. Пък сте и н.агли. Точно вие получавахте най-голяма помощ от държавата!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?