Рекордна кражба на криптовалути от хакери

Активи за над 600 млн. долара бяха източени през една от големите борси

Компания, специализирана в трансфера и търговията с криптовалути, съобщи за рекордна кражба. Обирът, който е най-голямия в историята на сектора се оценява на 600 милиона долара от експертите, прадава Франс прес.

Скъпи хакери, искаме да се свържем с вас и да ви призовем да върнете активите, които сте хакнали, написа компанията "Poly Network" в писмо, адресирано до информационните пирати и публикувано в Туитър. Сумата, която откраднахте, е най-голямата в историята на децентрализираните финанси, отбеляза компанията. Тези пари са от десетки хиляди членове на крипто общността, се посочва в писмото.

Кражбата от блоковите вериги Етериум (Ethereum), БайнeнсЧейн (BinanceChain) и ОксПолигон (OxPolygon) е на стойност около 600 милиона долара, според изчисленията на потребители като изследователя на киберсигурността и специалист по етериум Мудит Гупта.

Компанията, през която е станал пробива и кражбата, засега не коментира официално случая, нито дават повече информация как се е случил пробива. Официалният профил на "Poly Network" в социалните мрежи публикува обаче използваните от хакерите адреси и прикани притежателите на портфейли с криптовалута да ги поставят в "черния списък".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?