2374

Рекорд! Дизелът от висок клас мина 4 лв.

С около стотинка на ден поскъпват бензинът и дизелът у нас. Тази сутрин цената средната цена на бензин А95 е 3,38 лв., а на дизела - 3,55 лв. По-скъпият бензин А98 е на цена 3,58 лв., а тази на дизела с добавки е близо 3,90 лв.

На някои места в България обаче цената на дизела от по-висок клас надминава 4 лв., съобщава bTV.

 Докато депутатите обсъждат мерките: Поскъпването на горивата изяде отстъпката от 25 ст.
Николай Николов е собственик на малка бензиностанция в Горна Оряховица. По думите му няма как да не сме част от покачването на цените в международен план.

Въпросът е обаче дали някой у нас не злоупотребява с това. Той попита дали има господстващо положение от някои компании на нашия пазар и дали то се използва с други цели.

„Случва се така, че напоследък се налага да зареждаме гориво от бензиностанции на определена верига, което не е нормално. Всички ние зареждаме от складове и би трябвало на базата на това да генерираме разходи. В един момент цените на някои бензиностанции на определени вериги са по-ниски от цените на склада или са същите. При това положение си задаваме въпроса как въпреки разходите цените на тези бензиностанции могат да са същите или малко по-високи от тези в склада. Това ни кара да си мислим, че има някакви възможности, които се крият в производителя и които не се дават в складовете на търговците и които не стигат до крайния потребител“, обясни Николов.

Той каза, че ще се обърнат към Комисията за защита на конкуренцията. Едно от подозренията е, че цените на горивата са изкуствено завишени.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Честито Кире!

Честито Кире!

29.06.2022 | 14:15

Честито и на идиотите, които го избрахте, ако искате пък може да изгонете и всички руснаци от страната, пхахаха!

Отговори
0 1
Реалист

Реалист

29.06.2022 | 09:02

Няма проблем, то българското говедо търпи и носи много на бой, и 5 лева да го направят пак ще прекланя главица!

Отговори
7 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?