Следвайте ни

Коледа е емоция, а емоцията е по-сладка с Gelateria & Caffetteria Toscana

Разговаряме в навечерието на празниците с Красимира Митева, шеф-сладкар на желатерия и кафетерия „Тоскана” в Пловдив

viber icon

Бихте ли ни казали как се казвате и какво работите?

Казвам се Красимира Матева и работя като шеф-сладкар в желатерия и кафетерия „Тоскана”.  

Как научихте тънкостите в сладкарството?

От дете ме очарова света на тортите и сладките. Обичах да си похапвам сладкиши и доста рано започнах да ги правя в къщи като изпробвах различни рецепти. С удоволствие подарявам вместо материални подаръци направени от мен сладкиши и торти. Завършила съм професионален курс по сладкарство, който ми помогна да подредя и систематизирам това, което вече знаех от години, но и да надградя знанията си. И до днес не мога да тъпча на едно място, развивам се и чета непрекъснато за всички новости в сладкарството.

Защо решихте да правите сладкиши?

Защото това винаги е била мечатата ми. Любовта към сладкишите е моят живот. Аз съм щастлив човек – работя това, което обичам.

Защо хората да идват тук да пият кафе и защо се казва „Тоскана“?

Искахме да направим уютно и ухаещо на кафе и прясно изпечени сладки кафене.  С перфектен модерен вътрешен дизайн и с  възпитано и позитивно обслужване.  А името „Тоскана” избрахме заради помощта, която ни оказаха с рецепти и идеи сладкари от Тоскана.

Има ли сладкиш или торта, който правите и който не се предлага другаде?

Има, разбира се. Ние предлагаме уникални неща, например индивидуални десерти във формата на ябълка, на лимон, на малина. Имаме наши рецепти за шоколадова торта и ябълков пай.

Какъв е Вашият план за успеха на желатерия и кафетерия „Тоскана”?

Мисля, че първото важно нещо е качеството на нашите сладкиши и торти и поддържането на качеството. Ние работим с изключително качествени продукти – мляко, сирене, кашкавал от домашното производство на Еко хотел „Здравец”, с най-високо качество брашно и захар. Залагаме много на въшния вид на нашите продукти – като видите един сладкиш или торта, те трябва да Ви грабнат и с въшния си вид, а като ги опитате – просто да си оближете пръстите.

Следващото важно нещо е обслужването – винаги на ниво. И разбира се, спазаване на най-високите стандарти на чистота и хигиена. Планираме да започнем и стажантски програми, за да обучим бъдещото поколение сладкари.

 

Има ли хора, които си поръчват сладкиши и торти за в къщи или офиса?

Да, още от първия ден имахме заявки. Хората идват на място, но вече могат да поръчат и по интернет и по телефон.

Ще предлагате ли сладкиши и торти за Коледа или като коледни подаръци?

О, да. Постепенно замирисва на Коледа, имаме такива запитвания. Можем да приготвим в кутия или кошничка коледни бисквити, ръчно направени бонбони, сладкиши, кексчета като фирмени или лични подаръци.

Какво правите в свободното си време?

Чета рецепти, следя всички новости, създавам нови сладкиши и торти.

Какво още правите в „Тоскана”?

Предлагаме над 20 вида сладолед по италианска рецепта и с най-добри продукти. Най-нестандартният сладолед, който предлагаме, е сладолед със солен карамел. Правим сандвичи със собствен хляб и с колбаси от Еко хотел Здравец, правим ръчен шоколад, ръчни бонбони и макарони. Организираме рожденни дни за деца, предлагаме кетеринг. Ами заповядайте и опитайте, ще се постараем да дойдете пак.

Тоскана - визитна картичка :

Gelateria & Caffetteria Toscana

ул. "Генерал Никола Иванов" 10, зад "Мол Пловдив"

Телефон за поръчки: 0883 41 31 01

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?