Следвайте ни

Фирма „Симлоджик” ЕООД изпълнява проект BG16RFOP002-3.004-0154-C01

viber icon

Фирма „Симлоджик” ЕООД изпълнява проект BG16RFOP002-3.004-0154-C01/23.11.2018  “Повишаване на ресурсната ефективност на Симлоджик ЕООД”,   финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общият бюджет на проекта възлиза на 1 445 485.00 лв., като безвъзмездното съфинансиране от страна на ОП „Иновации и конкурентоспособност” е в размер на 997 384.65 лв. или 69% от общите допустими разходи по проекта.

Целта на проекта е подобряване на ресурсната ефективност и увеличаване на производствения капацитет на "Симлоджик" ЕООД, с цел повишаване на конкурентните предимства и разширяване на пазарните позиции. С проекта, Симлоджик ЕООД създаде технологични и производствени условия за намаляване на разходите за суровини, разширяване на производствения капацитет, подобряване на производителността и качеството на продуктите чрез намаляване на обема на производствения отпадък.

Новото оборудване доведе до повишаване ефективността на производствения процес чрез :

Намаляване на количеството влагана суровина на единица продукция с 36%
Намаляване на количеството отпадък на единица продукция с 45%
Увеличаване на ефективността на производството до 31,3%
Закупено е ново високоефективно оборудване, което променя начина на производство, така че в резултат на оптимизирания производствен процес се постига като резултат ресурсна ефективност.

В резултат на внедрените технологични решения, Симлоджик ЕООД е в състояние да произвежда по нов иновативен начин продукти - чрез почти безотпадна технология. Фирмата получава и възможността за стартиране  цялостно производство на иновативен продукт - ултразвуков трансдюсер Симсоник. 

Внедреното технологично решение има широко приложение във всички сфери, в които се използват сложни и уникални метални детайли.  Подобни технологични решения могат да бъдат внедрени от други фирми, опериращи в сектор металообработка. Като мултиплициращ ефект, изработените от новите машини детайли могат да се използват от други фирми - при сглобяване и влагането на детайлите в собствените им продукти и т.н. Също така, изработените от новите машини продукти могат да бъдат използвани от други фирми.

Технологичното решение, само по себе си е съставено от стандартни металообработващи машини.  Уникалността им идва от комбинацията им и ефекта върху ресурсната ефективност, чрез двете операции (отпадане на предварителното рязане и срез чрез нишкова ерозиа).  Сред ползите от внедряването на програмируеми автоматизирани машини са: подобрена ефективност и производителност, по-голяма гъвкавост и по-кратки обработващи цикли, усъвършенствано качество на готовите изделия, по-голяма сигурност на процеса и елиминиране на рисковете за здравето и безопасността на оператора.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?