Следвайте ни

Размразяват концесията за летище Пловдив

Концесията за летище Пловдив,  ще бъде възобновена. В момента министерството на транспорта подготвя процедурата по внасянето в Министерски съвет на договора за концесия на аеропорта. Това съобщи в Пловдив министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Той откри  в панаира Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019“ и Международния панаир „Булколекто“. Министър Желязков уточни, че вече са готови концесионните анализи – икономически, правен, социален, за въздействието върху околната среда, както и предпроектното проучване за концесията. Очаква се до края на годината процедурата по концесията да бъде открита. 

Росен Желязков посочи, че двете престижни филателни събития се провеждат в годината, когато отбелязваме 140 години българска филателия. В рамките на откриването на изложбите, министър Желязков валидира пощенска марка от поредицата „Стари ветроходни кораби“. Авторът Ненко Атанасов е пресъздал духа на времето чрез морските кораби на различни епохи, започвайки от египетски, древногръцки, римски, преминавайки през викингски, английски и т.н. до наши дни. Тиражът на един от проектите е само 1000 екземпляра.

„Пловдив фила“ 2019 представя най-ценните и значими пощенски миниатюри. Най-редките и скъпи екземпляри от българската филателна и предфилателна класика може да се видят в сбирката на колекционера от Лондон Идор Гатти, която е събирана в продължение на половин век. Участници от 20 държави показват отлични експонати в Международен панаир Пловдив. Изложбата е част от изложението на колекционерите „Булколекто 2019“, което продължава до 20 октомври.

 

 

 

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?