Следвайте ни

Район "Северен" търси главен архитект срещу 780 лв.

viber icon

Държавата и Общината се надяват да привлекат млади специалисти, но заплатите са малко над минималната

Млади специалисти в различни области имат шанс да се реализират в държавни и общински структури в Пловдив, но срещу изключително скромни заплати. Свободните позиции са обявени, а кандидатите ще се избират след проведен конкурс с решаване на тест и интервю. Желаещите да побързат, тъй като сроковете за подаване на документи изтичат след броени дни. 

В район „Северен“ търсят главен архитект. Необходимо е кандидатът да притежава магистърска степен и минимум три години професионален опит. Минималният размер на основната заплата е 780 лв.

Конкурс за главен експерт предстои в отдел "Финанси и стопански дейности" в район "Източен". Специфично изискване за длъжността е задълбочено познаване на основната нормативна база, свързана със стопанската дейност на община Пловдив. Кандидатите трябва да имат завършена бакалавърска степен, без значение от специалността и поне 2 години професионален опит. Одобреният ще се подписва на минимална основна заплата от 720 лв. и ще разчита на бонуси.

Вакантно място също за главен експерт има в пловдивското поделение на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" - сектор "Медицински резерв". Необходимо е кандидатите да са завършили фармация или химия. В обявата за конкурса е посочено, че българските граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв по чл. 59, ал. 1 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура. Минималният размер на основната заплата е 650 лв.

Младши експерт в Дирекция "Административни, финансови и правни дейности" ще избират в Регионална инспекция по околна среда и водите - Пловдив. Мястото е за бакалавър, без значение от специалността и без опит. Предвидената минимална заплата е 650 лв.

В община Кричим предстои да се назначи юрисконсулт към Дирекция "Устройство на територията, гражданска регистрация, местни данъци и такси и хуманитарни дейности" . Кандидатът трябва да има завършена степен на образование магистър. Минималният размер на основната заплата на спечелилия конкурса кандидат е 700 лв.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

сигурно

сигурно

01.06.2021 | 22:30

За такава гавра с образован човек - архитект не съм и сънувал! За таква "заплата" със сигурност лесно ще намерят хигиенистка. После да не се чудим защо младите хора се насочват към Терминал2.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?