Следвайте ни

ЧСИ вади отново на тезгяха язовир Точиларци

viber icon

Частен съдебен изпълнител обяви нов търг за продажба на язовир „Точиларци“, който е в землището на Съединение. Стартовата цена за водоема с площ от близо 177 декара е намалена от 387 хиляди лева на 309 485 лв. Собственик на имота е „Топ бългериън фишърис 681“ ООД - длъжник по изпълнително дело, заведено от банка ДСК. Съдружници във фирмата с капитал от 100 лв. са Верджиния Джебян и Николай Костов. Преди няколко години двамата влязоха в клюките заради  любовта си, която демонстрираха като двойка с 45-годишна разлика. 

През 2018 г. те са имали намерение да изградят на язовир „Точиларци“ садкова инсталация за отглеждане на сом и чига по безотпадна биотехнология, както и 2 къщи за гости на плаващи понтони, но от името на фирма „Ка енд ен фишърис“ ООД. Според инвестиционното им предложение, аква обектът е трябвало да бъде готов до края на 2020 г. Заради необслужван кредит обаче банка ДСК запорира ипотекирания в нейна полза имот. В запорното съобщение от февруари 2019 г. е посочено, че Николай Костов дължи на банката 65 752 лв. Дяловете му са запорирани и в други фирми, в които има участие – за бутилиране и продажба на минерална вода, за производство и търговия с риба и др. Дали язовир „Точиларци“ ще има нов собственик, ще стане ясно на 16 юли.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?