Първо в "Марица": Продават тузарския хотел "Беркут" за 4,8 млн. лв.

Крайната мярка е заради неуредени взаимоотношения на фамилия Маринови с банки и съдружници

Докато индустриалци, политици и транспортни босове се надпреварват да строят хотели в Пловдив и района в очакване на туристическия бум за Европейска столица на културата, един от знаковите обекти от последното десетилетие фалира.  

Тузарският "Беркут" в Брестник е обявен за публична продан от частния съдебен изпълнител Мариана Обретенова. Първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването за СПА комплекса, е 4 811 961 лв. Той е в активите на „Спорттур“ ЕООД, което пък е притежание на „К-И Инвест холдинг“ с едноличен собственик Марин Маринов. Той е баща на Владимир Маринов  - бивш зам. областен управител, а сега зам.-председател на политическа партия АБВ. Управител на „Спорттур“ ЕООД е по-големият син на Маринов - Иван. Името на Маринов-младши се свързва с управлението на веригата за бързо хранене „Чили“, ресторант "Марбея", както и с пицарии "Верди". В бизнес средите се говори, че

баща и син имали неразрешени спорове и дългове 

към съдружници и кредитори, което е довело до публичната продан на "Беркут".

Тя е предизвикана от бизнес партньора във „Висет“ ООД ​- Петър Събев, с когото заедно  управляват ресторантите „Чили“. От запорно съобщение на ЧСИ Мариана Обретенова от 11.12.2018 г. е видно, че по молба на Петър Събев и въз основа на изпълнително дело №20187580400969 е наложен запор върху целия капитал от 5000 лв. на  Иван Маринов във фирмата му „Кавен Ирадис“ ЕООД, с основен предмет на дейност търговия с перилни и почистващи препарати.  

Причината за запора е борч на Маринов към Събев в размер на 300 000 лв. главница и лихва, както и неолихвяема сума от 28 708 лв. До 2017 г. едноличен собственик на „Кавен Ирадис“ ЕООД е бил Маринов Маринов, след което прехвърля фирмата на сина си. От 2008 до 2018 г.

дружеството е било залагано многократно

в ​банка "Пиреос" и в Българо-американска кредитна банка.  На името на Иван Маринов са се водили 22 фирми - еднолични и в съдружие, в повечето от които е прекратил търговската си дейност и е заличен като търговец. В момента активни са по-малко от половината, като някои от тях са насочени към производство на ток. Иван Маринов управлява МВЕЦ "Доспат 3", МВЕЦ "Светлина", МВЕЦ "Хаджидимово", сега "Варвара 2018". Чрез Сдружение „Професионален футболен клуб Брестник 1948“ Иван Маринов спонсорира отбора в едноименното село.

Маринов-старши бе сред доайените в търговията с перилни препарати, представлявайки щатската  „Проктър и Гембъл“, след което се роди "Кавен Ирадис" с идентична дейност.  През годините е имал 7 фирми с разнородни функции, включително и  Амбулатория за групова практика за специализирана урологична помощ. В момента е едноличен собственик на две фирми,  управител на спортен клуб по плуване в Смолян и председател на Производствено-потребителна земеделска кооперация "Младост" с. Тюркмен.

Относно продажбата на хотел "Беркут" той отказа коментар пред репортера ни под предлог, че е пенсионер, и хвърли топката към управителя Иван Маринов. Неговият телефон пък даваше или заето, или бе извън обхват. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Петров

Петров

14.05.2019 | 13:42

В момента докато кредиторите вкчително държавата и работници си чакат парите дружествата се източват и разпродават чрез двойно счетоводство така че да остане само черупка

Отговори
2 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?