Следвайте ни

Пропада ли мегапроектът за обучение на кадри в ТИЗ

viber icon

Сградата, в която се помещава Центърът за професионално обучение и квалификация на кадри в Тракия икономическа зона /ТИЗ/, е пусната за продажба от НАП. Данъчните са обявили търг с тайно наддаване, насрочен за 31 октомври. Началната цена за земята и двуетажната сграда е 269 120 лева, посочват от НАП-Пловдив. 

Центърът за професионално обучение бе открит шумно преди малко повече от месец в присъствието на вицепремиера Томислав Дончев, куп официални лица и представители на бизнеса в ТИЗ, които от години страдат от дефицит на работна ръка. Те приветстваха идеята техни хора да се обучават тук, за да влизат практически подготвени в производствените халета. 

Инвестицията в Центъра за професионално обучение на работници е 1,7 милиона лева, от които над 1 милион са европейско финансиране по Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020. Бенефициент е „Клъстер Тракия икономическа зона“, който ръководи и подпомага развитието на Тракия икономическа зона.

Още при откриването, Центърът бе оборудван с нови и модерни машини. Ще пропадне ли грандиозният проект за обучение на служители заради търга на НАП, предстои да видим. Центърът край село Стряма се рекламираше като първият такъв в България с капацитет да работи с над 600 души на година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?