49

Програма на eMAG подкрепя малките местни производители

С „От България” те ще имат достъп до над един милион потенциални клиенти онлайн и до ресурсите на платформата за електронна търговия

В края на миналата година eMAG стартира програмата „От България“, която предлага на малките местни производители достъп до един от големите канали за онлайн търговия у нас чрез пускане на техните продукти за продажба в eMAG Marketplace. По този начин български производители, занаятчии и НПО, отговарящи на определени критерии, получават възможност да използват модерен канал за продажби, какъвто е електронната търговия, който предлага навлизане на пазар с над един милион потенциални клиенти на платформата онлайн.

По данни на Българската Е-комерс Асоциация от 2021 г. над 47% от българските потребители са пазарували онлайн, като 88% от тях са го правили от местни търговци. В същото време поддръжката на онлайн магазин изисква сериозни ресурси и инвестиции – за разработване, интегриране на платежни методи, маркетинг и сигурност. Българският eMAG Marketplace за седма година предоставя на вече над 5000 онлайн търговци канал за реализиране на техните продажби, като само за последната година трафикът на платформата е нараснал с 47%, с реализирани над 1,3 милиона поръчки. Сега ресурсите и опитът на eMAG Marketplace са на разположение на малките местни производители при специални условия чрез програмата „От България“. Включвайки се в нея, те ще могат да предлагат своите продукти на над 1 200 000 потенциални клиенти, ще се възползват от специални обозначения на тяхното присъствие на eMAG Marketplace и могат да получат до 50% отстъпка от комисионната, а за НПО, регистрирани в програмата, комисионната ще бъде 0%.

„Marketplace моделът е отлична възможност за малките местни производители да се възползват от разработен, ефективен и модерен канал за онлайн продажби, със сериозен опит и ресурси на тяхно разположение. През следващите три години eMAG на групово ниво ще инвестира над 50 милиона евро в технологии, развитие на международни пазари и човешки ресурси на платформата. В същото време за нас е важна и инвестицията в местната икономика – подкрепата ни за малките производители и занаятчийските традиции ще създаде повишено търсене и нови работни места, като за местните общности ефектът на програмата ще бъде дълготраен и устойчив”, казва Разван Бланита, директор на eMAG Marketplace България.

Кой може да се включи в програмата?

В „От България“ могат да се включат и да се възползват от предимствата на програмата малки производители, неправителствени организации със самофинансирани производствени дейности и занаятчийски ЕТ – независимо от сферата им на дейност, с изключение на хранителната индустрия. Техният оборот, регистриран през последната фискална година, трябва да не надвишава 150 000 лв.

Очакванията на компанията са, че пет години след стартирането на „От България“ малките производители от програмата ще са реализирали чрез платформата eMAG Marketplace общи продажби, възлизащи на 14,2 милиона лв.

За да бъдат по-лесни за разпознаване от страна на клиентите, продуктите в програмата ще бъдат маркирани на уебсайта и в мобилното приложение на eMAG с етикет „От България“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?