Професионален домоуправител вкарва в ред бита и финансите на блока

Услугата на „Марков НМ 1" ЕООД спестява много нерви и време на съкооператорите

Професионален домоуправител вкарва в ред бита и финансите на 104 жилищни блока в Пловдив. Съседите там нямат ангажимент да си звънят по вратите и да събират пари за режийните разходи на входа, нито да се пазарят за цената на почистването на стълбището, нито да търсят най-изгодния сервиз за поддръжка на асансьора. Някой друг върши тази работа вместо тях. „Марков НМ 1"ЕООД е една от първите фирми в града, която предлага услугата професионален домоуправител. Това е човекът, който спестява много нерви и време на съкооператорите, Той е и буферът при междусъседски спорове като ги решава с такт и съгласно буквата на закона. Професионалният домоуправител представлява собствениците пред държавната и общинската администрация, управлява финансите и бюджета на етажната собственост, заплаща режийните разходи, организира общи събрания, изготвя правилник за вътрешния ред и съдейства при ремонтни дейности. Офертата на „Марков НМ 1" за тези услуги е 2 лева на апартамент месечно. Срещу още 1.50 лева на месец можете да разчитате на професионалиста и при други чрезвичайни обстоятелства. Услугите в пакета „All Inclusive" пък са предназначени за комплекси от затворен тип и в този случай се изготвя индивидуална оферта при всяко запитване. От „Марков НМ 1"ЕООД са в състояние да глезят клиентите си дори с екзотични за нашите географски ширини услуги като „личен иконом". Професионален домоуправител на фирмата помогна на жители на панелен блок от район Южен да изселят съседка, която редовно и умишлено наводнявала апартаментите под нея. Този казус бе прецедент за България.

За добросъвестните съседи професионалният домоуправител спестява неприятните ситуации с тези, които не искат да плащат задължителните режийни разходи по подръжка на етажната собственост. Ние се опитваме съвсем добронамерено да обясним на тези хора, че неплащането на тези дължими суми може да доведе до тройно по-голям разход, ако се заведе заявление в съда, обяснява Лилия Чолакова, представител на дружеството. Ако се стигне дотам, ще трябва да се платят и съдебните такси, и адвокатския хонорар. Само за миналата година професионалните домоуправители от „Марков НМ 1" ЕООД са завели седем заявления в съда по чл. 410 от ГПК срещу такива неизрядни длъжници на етажната собственост. Резултатът към този момент е: четири изпълнителни листа и три извънсъдебни споразумения.

Наскоро професионалните домоуправители решиха успешно интересен битов казус. Имаше оплакване от съкооператори, че съсед е избил комина в жилището си, за да разшири стаята, където той е минавал. Такива еднолични промени обаче не са разрешени от закона. Ако общото събрание на етажната собственост вземе решение всичко да се върне в стария вид, то съседът безпрекословно трябва да съгласи и да изгради разрушеното наново, коментира Лилия Чолакова. В случай, че това не се случи, районното кметство има право да наложи санкция.

„Марков НМ 1"ЕООД има два офиса в Пловдив, като планира скоро откриване и на трети в жилищен район Тракия. От дружеството обмислят услугата им да се предлага на принципа на франчайз из цяла България.

За връзка: „Марков НМ 1"ЕООД
www.profesionalen-domoupravitel-plovdiv.com
Офис Пл. Кочо Честименски 2а
032 24 10 30
0882 000 204

Офис ул. Пере Тошев 2
032 210-398
0877 204-880

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
читател

читател

30.03.2013 | 16:55

каква е тая статия? ПЛАТЕНА? Или правите безплатна реклама на фирма? напишете отгоре - ПЛАТЕНА ИНФОРМАЦИЯ

Отговори
0 0
do Lilia Tcholakova

do Lilia Tcholakova

31.01.2013 | 21:40

KAKVA e RODNINSKATA VI VRAZKA s DIMITAR TCHOLAKOV ot PLOVDIVINVEST?

Отговори
0 0

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?