Следвайте ни

Продават за 1.5 милиона един от най-старите пловдивски хотели

viber icon

Един от старите пловдивски хотели е обявен за продажба. На тезгяха е 3-звездният „Норд“, който се намира между панаира и Гранд хотел Пловдив. Търси се сделка срещу ориентировъчно 1.5 милиона лева, става ясно от публикувани обяви от съсобственика Христо Гюлев. Сградата е действаща от 2006 година и има подземно ниво, партер и шест етажа отгоре с 25 двойни стаи.

"Норд" работеше буквално до обявяване на извънредното положение у нас. През лятото обаче обектът няма да отваря въобще", разказа пред "Марица" Христо Гюлев.

Ако не се намери купувач, през септември хотелът може би ще отвори отново. "Опитваме се да продадем базата не заради кризата, която засяга туристическия бранш, а по съвсем други причини, при това поне от една година насам", допълни Гюлев.  Любопитно е, че опитите са започнали през пролетта на 2019 година, когато Пловдив беше Европейска столица на културата и се очакваше бум на туристите и съответно ръст в оборотите на местата за настаняване. Според регистъра на Министерството на туризма 3-звездният "Норд" се води собственост на "Димана Билд".

Христо Гюлев обаче е по-известен с друг свой обект - бутиковия хостел Old Plovdiv. Преди шест години една от най-влиятелните туристически медийни компании „Лонли планет“ поставя хостела в Стария град на четвърто място сред най-добрите места за настаняване в света. Тогава пловдивският хотелиер е изненадан, защото не е правил никакви постъпки, за да влезе в класацията. Оказало се обаче, че немска журналистка, играела като таен клиент към изданието, нощувала три дни там и впечатленията й са съвсем автентични. Междувременно предприемачът инвестира в още един хотел в Стария град.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

въпрос

въпрос

29.07.2020 | 08:27

Ще погледам дали не съм спестил от закуск толкова

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?