Следвайте ни

Продават ресторант в Марково заради борчове

Публичен търг е обявен и за фуражния завод в Първенец

viber icon

Мелница „Никола Панайотов“ в Асеновград и ресторант в с. Марково, са изнесени за поредна публична продан от частни съдебни изпълнители. За първи път на търг ще се разиграва и фуражният завод в Първенец. Крайната мярка е наложена заради борчове на собствениците им към кредитори и данъчни.  

За емблематичния фамилен мелничен комплекс в Асеновград, който е с над 80-годишна история, от години се търси нов собственик, но без успех. Той се води на името на братята Георги и Никола Панайотови, Йордана Ласкова и Радка Пашова, съдружници в „Мелница Никола Панайотов“ ООД. Те са длъжници по изпълнително дело, образувано от кредитора банка БСК.  Имотът е ипокетиран и с наложена възбрана.   Наддаването за него стартира от 569 743 лв. За сравнение предната продажба преди две години тръгна от 773 622 лв.

Ресторантът в Марково се води на „Мултикомерс-97“ ЕООД, с едноличен собственик Петя Хасърджива, съпруга на скандалния бизнесмен и бивш концесионер на отбора в селото Георги Хасърджиев.  Фирмата, регистрирана в Пазарджик дължи на данъчните 6 337 705 лв. Има и неразплатен кредит за над 220 хил. лв. към Райфайзенбанк, поради което е заложен запор на  дяловете за 5 хил. лв. в полза на институцията.  Началната цена, от която ще тръгне наддаването за ресторанта е 637 200 лв., което е намаление с близо 100 хил. лв. от предния търг. 

От фуражния завод в Първенец се продава обособена част от сградата, двора, технологичните производствени линии, плюс близо 20 други машини и съоръжения. Началната цена, от която ще започне публичната продан, е 1 563 858 лв. Продаваното имущество се води на името на „Българска фуражна компания“ ЕАД, с едноличен собственик Любомир Петров. Предприятието е заложено срещу кредит в Банка Пиреос, която миналата година се вля в Пощенска банка. 

 

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?