Следвайте ни

Продават прахосмукачка срещу COVID-19

viber icon

Коронавирусът развинти фантазията на онлайн търговците в Пловдив и София. Проверка на „Марица“ в големите сайтове за продажби в нета показа, че заразата вдъхновява както обикновения човек, така също модни линии, че дори и фирмите за техника и уреди за дома.

Интерес буди обява за продажба на прахосмукачка срещу коронавирус. „UV прахосмукачка срещу акари и коронавирус. Може да се използва за трудни за дезинфекция от COVID-19 повърхности като мека мебел и дрехи! Елиминира прахови акари, бактерии и вируси чрез ултравиолетова светлина“, гласи описанието на находката. Цена обаче не е посочена.

Вирусът е вдъхновил и творческите способности, тъй като сред купчините продавани неща място намира и картина, изобразяваща молекулата на коронавируса. Само срещу 10 лв. някой ще бъде горд собственик на тематичното платно с акрилни бои.

Хит в мрежата са и мобилни кабини за дезинфекция от COVID-19 от Пловдив. Джаджата, струваща от 1800 до над 3000 лв., „пречиства“ в рамките на 6 секунди. Конструкцията е стоманена, има и елинсталация.

По-добре се харчат обаче тениски, маски и стикери с интересни надписи, като „Майната ти, COVID-19!”, "Не ме е страх от вируса" или „F**k Corona!”. Придружаващите ги забавни илюстрации също не са за изпускане.  

Прави впечатление, че не липсва и странна литература по темата. За купуване се предлагат книги като тази със заглавие „Къде е Бог в свят с коронавирус?“. В нета продължават да се тиражират съмнителни бързи тестове за COVID-19, като цената стига до над 700 лв. Сайтовете за продажби са залети и от имуностимуланти, маски, витамини, дезинфектанти и какво ли още не за безбожни суми. Немалко от обявите минават и в категория „Промоция“, което хваща окото на допълнителна аудитория.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?