Следвайте ни

Продават палата №5 в панаира за 3 милиона лева

viber icon

Палата №5 в Международен панаир – Пловдив отново е на тезгяха за продажба. Цената й обаче вече е почти наполовина по-ниска – 3 млн. лева без ДДС.

Имотът никога не е бил в активите на Международен панаир, а от 2011 г. е собственост на Банка ДСК заради неизплатена ипотека на „Търговско-рекламен център по строителство“ ЕООД. Дружеството бе собственост на Иван Киров, син на бизнесмена Киро Киров. После се вля в "Киров" АД. Иван Киров купи панаирна палата №5 през 2006 г. за около 2 млн. лв. от Емил Стоянов - брат на президента Петър Стоянов, и фирмата „Рестрой”, в която той има дялове. В сградата дълги години се помещаваше телевизия Европа.

Отдавна Банка ДСК безуспешно се опитва да намери купувач на имота. При първият опит през 2017 година цената на триетажната сграда с бруто площ 4675 кв. метра бе 5.1 милиона лева. Новият търг с явно наддаване е насрочен за 25 януари, а огледите ще текат до 22 януари, съобщават от финансовата институция.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Национализация

Национализация

10.01.2021 | 20:01

На целият панаир. Както и на хотел Империал, Каменица и други обекти, понастоящем попадащи в ръцете на дребните мошенници, които нямат място в Пловдив!

Отговори
7 4
Манчо

Манчо

11.01.2021 | 00:25

Хахахаааа, каква национализация ти се върти в главата, човече? Явно си забравил, че сме 21 век. 19 и 20 век отдавна отминаха. Сега има Прокуратура. Щом твърдиш, че са дребни мошенници с големи имоти, ами подай сигнал и го подкрепи с доказателства, а не "една жена каза" или така се говори в махалата.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?