Следвайте ни

Продават на безценица апетитен имот на бизнесмен в Пловдив

viber icon

Бизнесменът Никола Вълчев отново е в полезрението на частен съдебен изпълнител. След като хотелът му в центъра на Пловдив - "Елит Палас", бе пуснат три пъти на търг, сега на тезгяха за пети път е обявен друг имот на Вълчев, но с нова занижена цена. Продава се помещение от 545.66 кв. м, което се води магазин, а локацията му е ул. „Самара“ 18 в кв. „Кършияка“. Първоначалната цена, от която стартира публичната продан, е 436 000 лв.

Крайната мярка е заради неизплатени кредити към банка, в която е ипотекиран имотът. Чрез фирмата си „Еуроброкерсгруп“ ЕООД, Никола Вълчев е длъжник на „Банка Пиреос България“, която вече е част от „Юробанк България“ АД (бившата Пощенска банка).  Размерът на запора е 260 297 лева, а запорираният капитал на едноличното дружество в полза на банката е едва 5 хил. лв. Запори са наложени и върху дяловете в още няколко фирми, които управлява, но също с недостатъчен финансов актив, който да покрие борча.

Чрез фирмата си „ЕБГ“ ЕООД с разнородна дейност Вълчев има и данъчни задължения в размер на 91 046 лв.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?