Следвайте ни

Продават култово заведение в Пловдив за 1 милион 

viber icon

За продажба е обявена една от най-красивите възрожденски къщи в Стария град – Алафрангите. Там се помещават едноименните ресторант и хотел. 

„Алафрангите“ са на тезгяха от лятото. Тогава обявената продажна цена е 690 000 евро. Преди дни обаче офертата е редактирана и собственикът вече търси 549 450 евро, което прави по 1650 евро на кв.м. 

Поземленият имот е с площ 339 кв.м. Откритата площ на двора е 44 кв.м. Назад във времето къщата е била фамилна, после многофамилна, а през последните над 30 години работи като ресторант. Той е със 120 места, разпределени в двата етажа на къщата и двора. Имотът лесно може да се преустрои в административна сграда или да се обзаведе отново като фамилна, рекламират я брокери на имоти. 

Според регистъра на Министерство на туризма ресторант и хотел "Алафрангите" се стопанисват от "Старият Пловдив-96" ЕООД.


 
 
 
 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?