Следвайте ни

Продават къщата на американския посланик за 1,5 млн евро

viber icon

Оферта за исторически имот в най-скъпата част на София. И то какъв!

Бившата резиденция на американския посланик в България вече е на пазара. Сградата се продава от международна агенция за недвижими имоти, съобщи bTV.

Къщата е собственост на Службата на Държавния департамент за строителни операции в чужбина и в момента посредникът по сделката е международна агенция за недвижими имоти.

Къщата има много богата история и е построена от Станчо Велковски и Иван Данчов, които са едни от най-знаменитите архитекти модернисти.

Сградата е построена през 1936 година за дом на един от най-богатите българи по това време - Ангел Куюмджийски. По-късно е откупена за американска легация и е ползван за жилище на посланика.

От международната агенция за недвижими имоти не отговориха на запитванията ни за цената и метода на продажба. Сградата се намира в най-скъпия квартал в София, коментират експерти.

Тя е на улица "Велико Търново", на метри от Докторската градина. В съседство е блокчето, в което живееше и още живее част от фамилия Живкови. Лили Иванова, куп соц величия, посолства, това е кварталът.

Цените, които се въртят в професионалните среди са над 1,5 милиона евро.

Посолството отклони поканата за интервю, но уточниха, че през годините 23 американски пълномощни министри и посланици са живели на това място.

Адресът на новата резиденция е в квартал Бояна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?