Следвайте ни

Продават десетки малки бизнеси на ключови места в Пловдив, вижте цените

COVID кризата принуди много ​дребни търговци ​да се разделят с препитанието си

viber icon

Десетки обяви за работещи бизнеси напълниха сайтовете през септември заради COVID кризата, показа проверка на "Марица". Ценовият диапазон, срещу който собствениците са готови да се разделят с работещите си обекти, е голям - от 10 хил. до над 100 хил. лева. Само в Пловдив над 70 работещи малки бизнеси търсят своя нов собственик. 

Един от обектите, попаднал най-скоро на тезгяха, е баничарница на голям булевард в квартал "Каменица". Обектът работи от 5 години, а в цената от 100 хил. лева се включват 50 квадрата помещение, сот, видеонаблюдение, застраховка, оборудване, всички видове документи и разрешителни за работата и обучен персонал. 

За бизнес с 11-годишна история и разработена клиентска мрежа за доставка на бутилирана вода до дома и офиса в Пловдив пък собственикът иска 80 хиляди лева.

Срещу 5000 лева собственикът на заведение до 3-то РПУ в "Кършияка" е готов да се раздели с бизнеса си. За тази цена купувачът получава цялото обзавеждане и сервизно оборудване, както и прехвърлянето към него на съществуващия договор за наем. Само 5500 лева пък иска собственик на обект за бързо хранене в близост до Главната. В цената влиза оборудването, а месечният наем, който новият собственик ще дължи, е 700 лева.

Квартален магазин в район "Тракия" с площ от 17 квадрата се продава заедно с цялата текуща стока в него за 30 хиляди лева. Магазинът работи повече от 20 години и се помещава в общински обект с всички необходими разрешителни за работа и търговия с алкохол и цигари. Друг търговски обект от 50 квадрата в район "Южен" пък е оценен на 40 хил. лева, отново със стока и оборудване, включени в цената.

За 100 хил. лева на тезгяха е сложена работеща фитнес зала, със собствена ММА клетка, боксов ринг и солариум и обща площ на обекта от 700 кв. метра в квартал "Въстанически".

Арткварталът "Капана" също предлага готови бизнеси за продан. Срещу 62 хил. лева се предлага работещо и напълно оборудвано заведение с всички документи и разрешителни. Цената е само за бизнеса, като новият собственик ще трябва да поеме и съществуващия договор за наем. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Нина Георгиева

Нина Георгиева

28.09.2020 | 11:39

Журналистите в Марица явно Не са компетентни!!! И преди нещо да измислят, трябва да по внимателно да проучат темата. Заведение КУФАРЪ обявено за продажба НОЕМВРИ 2019!!!! И COVID 19 НЯМА НИЩО ОБЩО С ПРОДАЖБА!!!!

Отговори
3 1
Тони Панев

Тони Панев

04.10.2020 | 19:39

Имам интерес към заведението Куфаръ как мога да намеря собственика който го продава

Отговори
0 0
Реклама от Годжи

Реклама от Годжи

28.09.2020 | 08:16

Щото са дигнали температура и са Ковиядясали Лапай народе бизнес по два за лев

Отговори
4 4
???

???

28.09.2020 | 07:44

Като са работещи, що ги продават?

Отговори
12 2
Нина Георгиева

Нина Георгиева

28.09.2020 | 11:52

За да питат такива, като теб

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?