Следвайте ни

Продават БТК, водещи компании с интерес към сделката

viber icon

"БТК" ЕАД отново ще търси нови собственик. Телекомът, който беше приватизиран през 2004 година, ще смени собствеността си за шети път при евентуална нова сделка. Няколко международни източника съобщиха, че консултантстака компания Lazard, базирана на Бермудските острови, вече е била наета да задвижи процедурите по продажба на 100% от аквивите на дружеството. "БТК" ЕАД е лидер на пазара в страната в сегментите фиксираната телефония и интернет. Компанията отчита годишни приходи от малко над 850 милиона през 2017 година, като прогнозата за миналата година е дружеството да реализира близки обороти.

Според специализираният сайт за инвестиции Mergermarket, интерес към телекома, който оперира на пазара с търговската марка „Виваком“, има от поне двама купувачи. Единият е френската компания за мобилни услуги Orange, а другият е все още неизвестен инвеститор, който планира ударно да влезе на източноевропейския пазар. Към момента активите на „БТК“ ЕАД са собственост на акционерното дружество "Вива телеком", базирано в Люксембург. Там основни акционери, държащи близо 85% от дружеството, са руската банка ВТБ и бившият вече собственик на Левски – Спас Русев. За момента няма коментар от нито една от заинтересованите страни.

Повече по темата четете в утрешния брой на „Марица“

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?