71

Пренареждане: Пет бензиностанции в Пловдив минават под нов бранд

Под бранда на „Шел“ ще работят занапред  бензиностанциите на бул. "Христо Ботев", на "Васил Априлов", нa бyл. "Caнĸт Πeтepбypг",  нa бyл. "Hиĸoлa Baпцapoв" и на "Πeщepcĸo шoce"

 

Пренареждане на пазара на горива на дребно в Пловдив. Верига бензиностанции „Шел“ официално наема пет обекта в Пловдив, собственост на „Емко-М“, за следващите над десет години. Точният срок е 10 г. и 3 месеца. Под бранда на „Шел“ ще работят занапред  бензиностанциите на бул. "Христо Ботев", на "Васил Априлов", нa бyл. "Caнĸт Πeтepбypг",  нa бyл. "Hиĸoлa Baпцapoв" и на "Πeщepcĸo шoce".

Това става ясно от решение на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, с което се разрешава концентрацията.  Досега „Шел“ имаше три бензиностанции под тепетата,  а с новите обекти ще станат осем. 

По брой на бензиностанции, с най-много обекти, част от вериги, в Пловдив остават „Еко“ / с 9/ и непосредствено след това застават „Петрол“ с осем и „Шел“. После следват "Ceви Oйл" EOOД  със 7 oбeĸтa; "Лyĸoйл Бългapия" с шест; "OMB Бългapия"  - пет, "HИC Πeтpoл", които опрерират у нас под бранда „Газпром“  и “Ромпетрол“ с по 4 oбeĸтa. 

За предстоящия договор за наем между „Шел“ и „Емко –М“ се знаеше от края на зимата, отново от съобщение на Комисията за защита на конкуренцията. Но тъй като се очакваше концентрацията да окаже въздействие върху пазара на дребно с горива в страната, КЗК покани и трети лица, в това число конкуренти,  да изразят становища. Ето защо окончателното решението се забави доста и излезе чак в края на миналата седмица. КЗК разрешава концентрацията с аргумент, че пазарният дял на „Шел България“ ще бъде под 15%, както на национално ниво, така и на територията на област Пловдив. 

Пловдивската „Емко-М“ със съдружници Кольо Паничарски и Емил Мирчев и в миналото е имала договорни отношения с „Шел“ посредством франчайз. После такива имаше и с „Газпром“. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Никога в шел !!!

Никога в шел !!!

29.09.2023 | 20:23

И 3000 да станат няма да стъпя при тия боклуци !!!!

Отговори
2 2
Иван

Иван

29.09.2023 | 16:17

И 200 бензиностанции/каква дълга дума/да имат, все тая.Важни са цените,братя и сестри,нали така?Цените на дребно.

Отговори
11 0
хахаха

хахаха

29.09.2023 | 15:47

Никога в Шел! Едно време бутилка 38 литра където навсякъде я пълнеха до 32 литра, там ми я напълниха 45 :D и то с такова лошо качество, че нямам думи.

Отговори
4 0
хехехе

хехехе

29.09.2023 | 16:55

Само в Шел! Обслужване, качество на газа, цена, са без конкуренция!

Отговори
4 3
боклуци

боклуци

29.09.2023 | 14:07

Помним, каква вода ни наливаха ШЕЛ преди години, когато имаха бензиностанции в Пловдив! И се оправдаваха, че е от дъжда!

Отговори
8 1
Койчо

Койчо

29.09.2023 | 13:35

Верчее...Ами ИНСА....те нямат ли в Пловдив..айде утре да минеш да ги приброиш...или вече взе заплатата и почна да пишеш глупости..

Отговори
19 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата