Следвайте ни

Правят български Booking.com

viber icon

Единна резервационна туристическа платформа тип „интернет магазин”, обединяваща на едно място места за настаняване , туроператори и клиенти, тръгва в България. Новината съобщиха от най-новото обединение в туризма Конфедерация на българския туристически бизнес/КБТБ/ с председател Румен Драганов.

В платформата, подобна на популярната booking.com, ще има атрактивни оферти на категоризирани хотели с възможност за директна резервация. Ползването на системата ще бъде напълно безплатно за туристи, хотелиери и туроператори, без никакви допълнителни такси и комисионни.

Тези и други нейни характеристики са предпоставка да я направят основна платформа за информация и резервации от и за български туристи към българския туристически бизнес, смятат от КБТБ.

Днес те се срещнаха онлайн с министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, за да обсъдят отново краткосрочни и дългосрочни социални и икономически мерки в подкрепа на туристическия сектор. Той е един от най-засегнатите покрай пандемията COVID-19.

КБТБ предлагат още да се разшири обхватът на Наредба № 7 на Министерството на финансите за реда за издаване на ваучери за храна и ваучерите да служат и за почивка. Трябва обаче да се даде право на предприятията да приспадат частта за почивка на техните служители от корпоративния подоходен данък, а служителите и работниците да не плащат данък общ доход върху сумата на техните почивки, смятат от обединението на Румен Драганов.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?