4020

Поредно отличие: Liebherr-Hausgeräte GmbH отново завоюва златния медал на EcoVadis

В края на 2023 година Liebherr-Hausgeräte GmbH получи за пореден път златния медал EcoVadis за своите устойчиви практики. Компанията успя да подобри общия си резултат в сравнение с предходната година. С общо 75 точки фабриките на производителя са сред първите 3% от всички компании, оценявани от EcoVadis в световен мащаб. 

За Щефен Нагел, управляващ директор Продажби и маркетинг в Liebherr Hausgeräte GmbH, тази награда означава както признание, така и  стимул: „Радваме се на признанието, че напредваме успешно по пътя към още по-голяма устойчивост. Целта ни е да сведем до минимум въздействието на нашите висококачествени и надеждни продукти върху околната среда през целия им жизнен цикъл, вземайки предвид социалните и икономическите аспекти. Искаме да продължим да се усъвършенстваме и в бъдеще, защото това е единственият начин да гарантираме дългосрочния успех на нашата компания.“

Непрекъснатият напредък се отплаща в дългосрочен план.

Liebherr Hausgeräte GmbH осъзнава отговорността си към хората и околната среда, и насърчава корпоративната отговорност в производствените си бази. Спектърът варира от енергийно ефективното производство на уреди и отговорното управление на водните ресурси, до спазването на трудовите и човешките права по цялата верига на доставките. Тази политика за холистична корпоративна стратегия е възнаградена за втора поредна година със златния медал EcoVadis. Подновеното отличие (сертифицирането e валидно за една година) ясно показва, че Либхер поема екологични, социални и етични предизвикателства, и непрекъснато се развива.

EcoVadis - експертите по устойчивост

EcoVadis е най-голямата и надеждна организация в света, която изготвя рейтинги за устойчивост на компании. В рамките на всеобхватен процес EcoVadis оценява ангажираността на бизнеса в областта на околната среда, етиката, труда и правата на човека. До момента са обследвани над 100 000 компании. Оценките се основават на международните стандарти за корпоративна отговорност – Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact, DIN ISO 26 000 и др.

За Liebherr-Hausgeräte GmbH 

Liebherr-Hausgeräte GmbH е едно от единадесетте дивизионни дружества на Liebherr Group. В направлението за Домакински уреди работят над 6500 сътрудници, които разработват и произвеждат широка гама висококачествени хладилници и фризери за домакинството и професионалния сектор в централата си в Охсенхаузен (Германия), както и в Лиенц (Австрия), Марица (България), Клуанг (Малайзия) и Аурангабад (Индия). 

Фирмената група Liebherr е създадена като семейна компания още през 1949 година в Кирхдорф Германия. Днес към концерна принадлежат над 140 компании, работещи в различни сектори на индустрията, с над 50 000 сътрудници по цял свят.

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?