Следвайте ни

Помощ за бизнеса в "Централен": Падат таксите за външни маси в заведенията

viber icon

Няма да бъдат начислявани такси за маси за външно сервиране на собствениците и наемателите на ресторанти, сладкарници и питейни заведения в „Централен“. Това гласи заповед на кмета на района Георги Стаменов.

Мярката влиза в сила от 14 март и е във връзка с разпореждането на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с което се преустановяват посещенията в заведенията.

Заповедта на районния кмет ще бъде публикувана на сайта на администрацията.  Хората, които стопанисват обекти за хранене, ще бъдат уведомени по телефона, за да не се налага да идват на място в район „Централен“ и да подават заявления за прекратяване на разрешителното за маси за външно сервиране.

 „Така ще облекчим дребния и среден бизнес, като не го товарим с такси за услуга, която така или иначе не извършва, и ще намалим възможните контакти с цел предотвратяване на риска от инфекция“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Той апелира към собствениците на други търговски обекти, които имат право да работят, но няма да ползват външните си витрини и щандове, да подават заявленията си по електронен път, с цел да се запази личната им безопасност, както и тази на близките им.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

A.Костов

16.03.2020 | 12:14

Похвално

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?