Следвайте ни

Показват иновации в текстилната промишленост

viber icon

Второто издание на най-голямото изложение за текстил и мода в България ще се проведе от 7 до 9 ноември в Международен панаир-Пловдив. Фирми от седем държави показват последно поколение  изделия в индустриалната част на изложението. Така производителите могат да видят технологични и технически новости. Германска компания представя най-голямата база за пране и боядисване на текстилни изделия в Източна Европа, намираща се в Кърджали. Специален гост е дизайнерът Иван Донев, който ще води уъркшоп за млади таланти. 

Нови методи за производство на текстил присъстват в експозициите от Испания,  Холандия и Гърция.

На „ТексТейлър Експо 2019“ е много силно присъствието на водещи български предприятия от текстилната промишленост. Сред тях е един от големите износители на широка гама от конци и прежди за ръчно плетиво, както и на хавлиени изделия.

Акцент е участието на десет фирми от Китай, чиито изделия впечатляват  и с качество,  и с цени. Те ще покажат полиуретанови облекла и противовятърни якета, спално бельо, комплекти за дома и хотела, прежди и трикотажни платове, различни видове тъкани, готови облекла и други стоки. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?