Следвайте ни

Подигравка! Предлагат 500 лв. в производства

Въпреки огромния недостиг на работна ръка във всички сектори, работодатели буквално се подиграват, като предлагат заплати под минималната за страната, която от 1 януари т.г. е 560 лв.

500 лв. е възнаграждението, обявено от фирми, които се опитват да наемат работници за производство на храни, ковачи в производсвото на продукти, както и за машинни оператори. Става въпрос за места обявени в хасковското бюро по труда. Не всички са с посочени заплати, но тези които са, учудват търсещите работа, тъй като машинен оператор в Германия получава поне 2 500 лева.

600 лв., т.е. 40 лв. над минималната,  е обявената заплата за специалисти в технически науки, както и за такива в приложни науки.

400 лв. се предлагат за продавачи на пазари на амбулантна търговия.

Както нееднократно сме писали, бизнесът в региона, включително новите предприятия, не може  да намери работна ръка, което му пречи да разгърне пълния си капацитет. Макар че в заводите за авточасти , например, вдигнаха заплатите, като цяло в региона масово предлаганите възнаграждения са около 500 -600 лв. Ниското заплащане на труда гони хората в чужбина.

Обявите вижте тук http://rabotavhaskovo.free.bg/pozicii.html

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?