Следвайте ни

Подаряват 500 евро срещу лични данни СНИМКА

viber icon

Банка подарява 500 евро! За да осребрите ваучера си, трябва да изпратите телефонния си номер, адреса и снимка на личната си карта. В допълнение и селфи с празен лист хартия. Така звучи най-новия опит за измама във фейсбук и то от името на ПроКредит Банк. От финансовата институция алармират, че това е злонамерена атака. 

Атаката е иновативна сама по себе си, защото мошениците са създали фалшива фейсбук страница с името на банката и съобщенията се изпращат именно оттам."Честито! Спечелихте ваучер за 500 евро. Надяваме се, че сме ви направили щастливи. Поздравления още веднъж за вашата награда" - гласи радостният пост. 

ПроКредит Банк не организира раздаването на подобни парични награди и по никакъв начин не би изискала предоставянето на посочената конфиденциална информация. Подобен иск е противозаконен, допълват от банката. 

В истинската страница на кредитната институция обаче много клиенти споделят, че са получили подобни съобщения, като един от тях дори е изпратил личните си данни в очакване на ваучера за 500 евро.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?