Следвайте ни

Пловдивският завод "Шнайдер Електрик" с нов директор СНИМКА

viber icon

Инж. Мария Топчийска е новият изпълнителен директор на умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив. Тя встъпва в длъжност от януари 2020 г. и е първата жена, която застава начело на фабриката на Schneider Electric в България. 

Именно инж. Топчийска ръководи процеса за превръщането и сертифицирането на пловдивския завод като Smart Factory, което стана факт в края на 2019 г., припомниха от компанията. За да получи сертификатd, българската производствената база покри множество високо стандартизирани международни критерии. 

Мария Топчийска е работила за производствени предприятия от различни сектори в страната и чужбина и притежава ценен опит като МТМ и лийн обучител. В продължение на няколко години тя е външен консултант на Schneider Electric, а от две години и част от екипа на компанията като мениджър „Индустриализация и поддръжка“. Вече бившият директор на завода  Реми Борел излиза от компанията и поема по нов професионален път.  

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?