46

Пловдивски инвеститор отвори хотел само за възрастни

Пловдививският инвеститор Христо Томов откри нов хотел във Велинград, който работи по концепцията „само за възрастни“. В конкретния случай това означава, че се приемат гости само над 14-годишна възраст. Това гарантира на останалите туристи тишина, спокойствие и пълен релакс. Хотел „Кашмир“ е 5-звезден и всъщност е бившия „Велина“ след мащабна реконструкция и преобразяване. През 2019 г. компанията „Томов Девелопмент“ ЕООД на Христо Томов купи „Велина“ в курортното градче. Сделката стана през борсата, чрез покупка на няколко пъти на акции на „Велина“АД.  

Това е втория хотел на пловдивския предприемач в СПА-столицата на България. От 2017 година чрез фирмата  си „Арте хотел“ ЕООД Христо Томов притежава и 5-звездния хотел Аrte Spa&Park Hotel във Велинград. В Пловдив той е известен предимно с жилищните си комплекси. 

Луксозният „Кашмир“ бе открит дни преди Великден и е първият хотел във Велинград, който работи  „само за възрастни“. На фейсбук страницата си от мениджмънта обясняват, че ограничението няма нищо общо с любовта към децата. “Ние обичаме Вашите деца и вярваме, че заслужават най-доброто! Вярваме, че щастливите деца, живеят с щастливи родители! А щастливите родители се грижат за себе си!“, посочват от хотела.

Концепцията „само за възрастни“ е добре позната по света, но в България се прилага сравнително рядко и по правило за висококатегорийните бази със СПА и уелнес по курорти като Слънчев бряг и Златни пясъци. Част от тях са сложили възрастово ограничение над 16 години, а други – над 18 години. Целта е по басейните и ресторантите да няма пищящи малки деца или необуздани тийнейджъри. Вече има такъв хотел и в Девин, също в известен с луксозни СПА-процедури Официално афиширан като такъв в Пловдив все още няма.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?