71
Следвайте ни

Пловдивски хотелиери в Топ 10 по приходи за 2019 г.

viber icon

Собствениците Димитър Георгиев и Петко Кисьов намериха място в класацията на БСК

Две компании от Пловдив и областта влязоха в Топ 10 по приходи за 2019 г. в раздел „Хотели и мотели с ресторант“. Това са „Балнеоложки комплекс Хисар“ АД – Хисаря и „Аспикор“ ЕООД – Пловдив. В класацията, обявена от Българска стопанска камара, двете дружества се нареждат  на 8-о и 9-о място, съответно с приходи в размер на 5 717 000 лв. и 5 532 000 лв.

„Балнеоложки комплекс Хисар“ АД е семейна компания, която управлява СПА хотел Хисар в курортния град. Хотелът е собственост на бизнесмена и меценат Димитър Георгиев.

„Аспикор“ ЕООД е под шапката на „Ей Джи Кепитал“ АД. Негов мажоритарен собственик с 99,8 % е строителният предприемач Петко Кисьов. Той и брат му Владимир вдигнаха в Пловдив елитни жилищни комплекси, както и няколко хотела по родното Черноморие.  

Начело на класацията по приходи за 2019 г. е „Империал туризъм“ ЕАД – София /със старо име Казино Империал/. Дружеството, управлявано от Ирина Божилова, е декларирало за посочения период приходи в размер на 139 451 000 лв.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?