49

Пловдивски фаворит във Forbes Business Awards 2022

"Макском" e победител в раздел „Производство“ в конкурса Forbes Business Awards 2022. С едни гърди пред „Каменица“ и „Престиж 96“ Николай Виденов от "Макском" получи наградата на победителя в "Компания на 2022" - "Производство".

Лидерът в пpoизвoдството на вeлocипeди "Maкcкoм" постави Пловдив на европейската карта, що се отнася до иновативните нa eлeктpичecки вeлocипeди. Компанията на Максим Митков влезе в колаборация с aвcтpийcкия пpoизвoдитeл нa мoтoциклeти Ріеrеr Grоuр и заедно ще строят зaвoд зa eлeктpичecки вeлocипeди. Инвecтициятa e в paзмep нa €40 млн. и щe paзкpиe 1000 нoви paбoтни мecтa, а локацията е „Tpaкия икoнoмичecкa зoнa". Ето защо "Макском" е сред финалиситте в Forbes Business Awards 2022.

Големият победител в надпреварата обаче е eBag - това е "Компанията на 2022 г.". Тя спечели голямата награда в единадесетото издание на Forbes Business Awards. Онлайн магазинът, основан от Иван Александров през 2015 г., промени разбирането за пазаруване в България, то стана по-лесно, по-удобно, освободи време на потребителите за истински важните неща. Днес eBag вече е направил над 1 млн. доставки, работи с повече от 400 партньори, като голямата част от тях са производители на предлаганите стоки. Обявяването на голямата награда беше кулминацията на вълнуваща церемония в хотел Hyatt Regency Sofia. Над 200 предприемачи, бизнес лидери, известни личности дойдоха да аплодират победителите и финалистите в 12-те категории.

В настоящата кампания на Forbes Business Awards имаше 184 номинации - с 31 повече от предишното издание на конкурса. От тях 46 бяха за „Работодател“, 31- за „Иновативна компания“, 29 за „Обществено отговорна компания“, 22 - за „Стартъп“. 56 са кандидатите за „Компания на годината", където се раздадоха награди в секторите „Финанси“, „Информационни и комуникационни технологии“, „Търговия“, „Производство" и „Услуги“. Forbes България раздаде и две специални награди - Христо Борисов, съосновател и главен изпълнителен директор на Payhawk, е „CEO на 2022”, а дебютът на Alterco на Франкфуртската фондова борса бе обявен за „Сделка на 2022“. Независимо жури от успешни мениджъри и предприемачи от различни сфери на икономиката разгледа и оцени всички кандидатури, а компаниите с най-високи оценки във всяка категория получиха престижната статуетка на победителя, изработена от камък и метал.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?