Следвайте ни

Пловдивчанин грабна приза "Млад енолог на годината"

viber icon

Гено Танев - технолог във винарска изба New Bloom Winery -  гр. Съединение, стана носител на приза "Млад енолог на годината". Новината съобщиха във Фейсбук страницата си от Съюза на енолозите в България /СЕБ/.

„За 5-та поредна година УС на СЕБ връчва тази награда на най-заслужилият и перспективен според нас човек сред младите колеги. С това се опитваме от една страна да поощрим и мотивираме момчетата и момичетата, които тъкмо навлизат в бранша, но също така и да изградим своеобразен мост на приемственост между различните поколения, избрали мисията да работим и развиваме българското винарство“ пише в поста на СЕБ.

Колегите на младия специалист му пожелават успех, попътен вятър и дълги години името му да се свързва само с хубави вина.

Инж. Гено Танев е завършил Университета по хранителни технологии в Пловдив през 2014 г. Като технолог е трупал опит във „Винпром – Свищов“ АД и във „Виа Винера“ Карабунар. От миналата година доказва качествата си като специалист в New Bloom Winery.

Предстои да се обяви носителят на "Енолог на годината 2020"- най-престижната персонална награда във винарската общност у нас.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?