Следвайте ни

Бум на онлайн декларациите в НАП Пловдив

viber icon

48 354 пловдивчани отчетоха доходите си за 2019 до вчера. 30 април беше последния срок за деклариране на доходите на физически лица и края на данъчната кампания за тях. Само за едноличните търговци и юридическите лица има отсрочка за годишната данъчна декларация до края на юни, напомнят от приходната агенция. 

Над 80 % от декларациите за доходите на физическите лица за град Пловдив са подадени по интернет, 28 991 с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП и 10 105 електронен подпис, като се отчита ръст на електронното деклариране от над 30 на сто, спрямо 2019 г. , посочват от ТД на НАП Пловдив. 

От началото на годината до момента, чрез електронната система за плащане (т.нар. виртуален POS) и чрез физическите POS терминали в офисите на НАП, са платени над 100 млн. лв. без такси. В НАП Пловдив за същият период са извършени над 11 хил. плащания.

 „Отчитаме успешна данъчна кампания 2020 г. въпреки извънредното положение. До края на годината ще предложим изцяло нов портал за електронни услуги и нов сайт на НАП, за да улесним потребителите”,посочи директорът на „Обслужване“ в НАП Боряна Георгиева.    

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?