49
Следвайте ни

Пловдивчани платиха 100 милиона на виртуален ПОС

viber icon

Пловдивчани платиха през тази година близо 101 милиона лева данъци и осигуровки през т.нар. виртуален ПОС на НАП. За тази е-услуга не се начисляват такси. Това е около 1/3 от общата сума, платена през виртуалния ПОС на данъчните в цяла България.

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП.  От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и операциите се отразяват в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

„В условията на извънредна епидемична обстановка, все повече потребители предпочитат да платят онлайн. Освен пари, с е-плащанията се спестява и време. Препоръчваме използването на Портала за електронни услуги както за деклариране и плащане на задълженията, така и за заявяване и получаване на документи, за да се избягва струпването на хора в офисите на приходната агенция“, каза Боряна Георгиева, директор на дирекция „Обслужване“ в НАП.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?