Следвайте ни

Пловдивчани печелят добре на гурбет в Нидерландия

Мери Димитрова, консултант подбор на персонал в „ОТТО Уърк Форс”

viber icon

- Г-жо Димитрова, за какви позиции в чужбина в момента набирате служители? 

– Вратите на нашия офис са отворени за всеки, който иска да развие своя потенциал и да работи в сферата на логистиката и производството в Нидерландия. В логистичните бази позициите са order picker – хора, сортиращи поръчките от рафтовете в склада, а в производството най-често работата е на поточна линия. Всичките позиции са много приятни, аз самата съм посетила голям част от предприятията и складовете и съм впечатлена от стандартите за работа там.

- Какви са изискванията към кандидатите? Необходими ли са предишен опит, владеене на чужд език или някакви други умения? 

– Когато заминавате в чужбина, е хубаво да знаете чужд език. Най-често използвания език в Нидерландия /след нидерландския, разбира се/ е английският. Ако знаете английски, ще ви бъде по-лесно да комуникирате и да се развивате в работата си. Най-хубавото е човек да може да общува с колегите и мениджърите на работното място без езикова бариера.

- Договори за какъв срок могат да се сключат в момента? Има ли възможност за удължаването им и за кариерно развитие? 

- В момента предлагаме оферти за летните месеци, но поради големия интерес от страна на пловдивчани и околните градове, позициите вече са запълнени. Много хора, останали без работа по време на Ковид-кризата, припознаха „ОТТО” като надежден партньор в амбицията си за намиране на по-добре платена работа зад граница. Имаме и дългосрочни оферти за 6 месеца, които могат да се подновят след изтичане на срока им за по дълъг период. Това е пътят към личния и професионален успех.

- На какво заплащане могат да разчитат българите? 

- На достойно и уважително за труда, който влагат. Нидерландия е известна с това, че  е регулирала много добре пазара на труда и хората са оценени и щастливи. Най-честите ставки нетно на час са от порядъка на 9 или 10 евро.

- Вашата агенция подпомага ли по някакъв начин българите, одобрени за работа в чужбина? Как стои въпроса с настаняването и транспорта?

 – Подпомагаме с подкрепа всеки, решил да замине - от съвети с какво да пътува до Нидерландия до избиране на най-подходящата работна оферта. Там кандидатите имат връзка с български координатор, както и с 24/7 линия за съдействие. Осигурили сме и велосипеди, както стандартни, така и електрически, за пътуване от квартирата до работа и обратно. Хората са много доволни от този тип транспорт, харесва им, че са мобилни и могат да  разглеждат много от местните забележителности.

- Как може да се кандидатства за работа в чужбина? Нужно ли е посещение на офис?

 – Можете да звъннете на посочените телефони – 0883699961 или 0884699966, или да направите връзка с нас през страницата ни във фейсбук. Офисът на компанията в Пловдив се намира на много популярно място – на бул „Цар Борис Трети Обединител” 67 А, в близост до Билковата аптека. 

- През какво „сито” минават кандидатите? Трябва ли да представят автобиография, провежда ли се предварително интервю с чуждия работодател? 

– Процесът е много олекотен и достъпен за всеки. Интервютата се провеждат с нас, а с работодателя правим само един телефонен разговор, за да се потвърди нивото на владеене на английски език и за да бъдат поздравени българите за новата си работа. Така работодателят потвърждава,че ги очаква.

- Колко бързо е заминаването за чужбина? 

- В най-кратки срокове след кандидатстването, всяка неделя. Най-често кандидатите ни летят от летище София до Айндховен. Има опция и за пътуване с кола.

-          Какви документи са необходими? 

-          За подписване на трудовия договор са нужни свидетелство за съдимост, банкова сметка и лична карта или паспорт.  

„ОТТО Уърк Форс” е лидер в подбора на персонал в Европа вече 20 години. В офисите на компанията, представена и в България, кандидатите могат да намерят легална и добре платена работа в Нидерландия. Консултантите по подбор на персонал в офисите в София, Пловдив и Бургас са готови да помогнат на всеки припознал работата зад граница като опция за развитие. Секторите, в които компанията се е специализирала при подбор на персонал са логистика и производство.

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Mr oscar

Mr oscar

08.07.2020 | 14:47

Здравейте Имате ли нужда от спешен заем, за да задоволите финансовите си нужди? Ние предлагаме заеми от 2 000,00 до 50 000 000,00 евро, ние сме надеждни, силни, бързи и динамични, без кредитен контрол и предлагаме 100% гаранция за чужд кредит през този период на трансфер. Имейл: [email protected] Издадохме и заем във всички валути с 3% лихва за всички кредити .... Ако се интересувате, свържете се с нас чрез този имейл. Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез Изпратете ни имейл на адрес: [email protected] За разбирането, Г-н Оскар [email protected]

Отговори
0 0
Koko Jumbo

Koko Jumbo

07.07.2020 | 08:18

На мен ми хареса там. Бачкаш, но парата е добра.

Отговори
2 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

06.07.2020 | 11:30

Три години работих в тази страна и искам да ви кажа,че там ще ви спукат от работа до такава степен,че ще забравите как се казвате.Това е най-алчната нация в цяла Европа.Винаги правят така,че на тях да им е добре,а останалите хора въобще не ги интересуват.За тях ти си никой.И не на последно място не забравяйте,че точно и единствено холандците бяха против нашето членство в Европа.Там можеш да си добре единствено,ако си обратен,джендър и прочие,понеже половината нация им е такава.Ако си нормален човек,приготви се да те спукат от работа.Тот сиинс.хелюк ен съксес-/довиждане,щастие и успех/.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?