Следвайте ни

Пловдивчани оценяват орехово олио и ликьори

viber icon

Орехово олио и шоколадови ликьори оценяват пловдивчани, а студенти влизат в ролята на статистици. Те са изправени пред трудната задача да изберат най-добрите продукти сред 100 артикула. Всичко това се случва под покрива на Града на виното и деликатесите и е част от мега изложението Агра. 

От началото на изложението до сега през щанда „Изборът на потребителя“ в палата номер 11 над 3000 души са дегустирали кулинарните изкушения, а резултатите към момента показват, че българските продукти си остават предпочитани.

Освен ореховото олио и шоколадовите ликьори, които за момента водят класацията на потребителите, на щанда могат да бъдат намерени още и овче сирене, сирене смес, топено сирене, всякакви сладкарски изкушения, лютеница, различни видове вина, хляб, сушени плодове и ядки. На челните места се нарежда и лютеница, произвеждана в с. Житница, както и пловдивска фирма за протеинови барчета.

„Анкетата е направена, така че да бъдат изследвани основните характеристики на продукта – външен вид, аромат и вкус. Скалата е от харесва ми до не ми харесва“, уточни Кремена Никовска, доцент в УХТ, катедра „Храна и туризъм“. В края на панаира ще бъдат отличени големите призьори в няколко категории - млечни продукти, месни продукти, сладкарски изделия, консерви.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?