Следвайте ни

Пловдив, Варна и София търсят заедно инвеститори

viber icon

Пловдив, София и Варна ще работят в тандем за привличане на инвеститори. Идеята не е нова и по нея отдавна работят администрациите на община Пловдив и на столицата. Вчера обаче сътрудничеството бе официализирано с  приемане на предложението за подписване на меморандум между трите общини от столичния общински съвет. То дойде по инициатива на Николай Стойнев,  председател на надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции.

Още преди Нова година зам-кметът на Пловдив с ресор "Образование и бизнес развитие" Стефан Стоянов направи поредица от срещи с екипа на Столичната агенция за инвестиции. Тогава той разказа, че големите градове имат огромен потенциал заедно да позиционират България сред водещите дестинации за инвестиции в ЕС. „Когато работим по дадено запитване от потенциален инвеститор, се конкурираме с региони от други държави. Ако работим заедно, ще бъдем по-атрактивни на международните пазари и то в много динамичен етап за инвеститорите“.Трите общини ще се подпомагат взаимно с икономическа информация, статистика, търговски данни и инвестиционни политики.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дада

Дада

08.04.2021 | 17:01

Търсете ги както търсите неволята

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?