Следвайте ни

Плевнелиев: Преговаряме за завод със заплата най-малко 7 бона

viber icon

Има възможност компанията "Фолксваген" да отвори Център за развойна дейност в страната, заяви днес бившият държавен глава Росен Плевнелиев пред репортери. По време на двегодишните преговори с автомобилния гигант са обсъдени различни опции за инвестиции

В Центъра могат да работят вероятно от три до пет хиляди човека. Ако ние го направим, нека сметнем - във фабриката на автомобилния гигант щяха да работят четири хиляди човека със заплати от 1000 евро, а в такъв развоен център би имало пет хиляди души със заплати в рамките на седем - десет хиляди лева, посочи Плевнелиев.

,,Преговорите се водят от автомобилния клъстър, правителството и Фолксваген. Силата на България е в таланта на хората и на това, че вече имаме подобни успешни центрове, каза Плевнелиев. През следващите седмици три компании от ранга на компанията Бош, която вече е в България, ще преговорят в Министерството на икономиката да отворят центрове за развойна дейност в страната'', каза още Плевнелиев.

,,Концернът "Фолксваген" вече официално обяви, че се е отказал да строи нов автомобилен завод в Турция. Причината от една страна е в променения пазар и икономическа ситуация в света след коронавируса, а от друга страна причината е и в Турция'', каза Плевнелиев.

Защото Турция е страна, в която вече демокрацията е в упадък. На това отгоре и президентът Реджеп Ердоган вече води и войни - за справка Либия, но не само. За нас това не означава, че "Фолксваген" ще прави завод в България - такава фабрика, каквато беше замислена, просто няма да има, подчерта бившият президент.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Любимец 13

Любимец 13

03.07.2020 | 08:51

Този ми е любимия комсомолски секретар - бизнесмен.

Отговори
6 1
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

02.07.2020 | 22:34

А бе Плевнелиев, какви са тези простотии които ръсиш бе.Който и да дойде да прави заводи в България,ще го направи с една единствена цел,защото българите ще му работят за жълти стотинки.А колкото до Турция,иди и виж,че там гладни и жадни няма и всичко си им върви по вода.

Отговори
7 2
Мишо

Мишо

02.07.2020 | 17:24

А дано, ама надали.

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?